Tribute to Colour

Tribute to Colour is een werkgroep van Fotoclub Heerhugowaard en organiseert iedere 2 jaar een presentatie van de geaccepteerde en prijswinnende foto’s van de enige internationale fotowedstrijd die Nederland kent. Tribute to Colour is tevens een onderdeel (salon) van het Holland International Image circuit, dat iedere twee jaar deze fotowedstrijd organiseert.

Dit Circuit voldoet aan de regels en heeft erkenning van FIAP, PSA, Fotobond (Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie), GPU en RPS.

Het Holland International Image Circuit is een samenwerking van 5 fotoclubs in Nederland: Fotoclub Heerhugowaard, Fotoclub ’59 Delft, Foto Amateurs Rijen, Fotoclub AFV Epe en Camera Club Wageningen.

De laatste keer is het zelfs een héél weekend geweest. Op  

zaterdag 19 en zondag 20 maart 2022

stond theater Cool Kunst en Cultuur, Coolplein 1 te Heerhugowaard bol van fotografie en alles wat daarmee te maken heeft.

Deze keer werd dit evenement georganiseerd in samenwerking met de Afdelingen Noord Holland Noord, Kennemerland en Amsterdam van de Fotobond Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie vanwege het 100-jarig bestaan van de Fotobond in 2022.

Hoofdonderdeel van dit foto-evenement is het tonen van spraakmakende en winnende foto’s, die door deelnemers uit binnen- en buitenland werden ingezonden voor deze toonaangevende internationale fotowedstrijd. De prachtige en indrukwekkende beelden werden op zaterdag 19 maart gepresenteerd op een groot scherm in de mooie Rodi Media Zaal van theater Cool Kunst en Cultuur in Heerhugowaard. De ingezonden foto’s zijn beoordeeld door een internationale jury en ingedeeld in drie secties: vrij, monochroom en reisfotografie.

Naast dit hoofdonderdeel stond er nog veel meer op het programma voor fotografen en fotoliefhebbers. Zo kwam op zaterdag 19 maart fotograaf gastspreker Hellen van Meene, die ons meenam in haar fotografie tijdens een presentatie in de Rodi Media Zaal. Verder zijn er beide dagen binnen en buiten diverse exposities te bewonderen geweest en is er op zondag een fotografencafé geweest waar – niemand minder dan – Diana Bokje portfolio’s besprak van een ieder die dat wilde. Ook waren er lezingen van de werkgroep Creatief van de Fotobond en gaven Marcel van Balken en Jan Banning een interessante lezing . Je kon ook gewoon lekker rondstruinen langs de diverse kraampjes met fotografie-gerelateerde spulletjes en/of demonstraties over fotografie volgen. Info over Dijk en Waard: Fotowedstrijd en expositie.

Verder werd er een fotowedstrijd georganiseerd voor de inwoners van de nieuwe gemeente Dijk en Waard en kregen de ingezonden en winnende foto’s een mooi plekje tijdens Tribute to Colour. Ook aan de kinderen werd gedacht met een speurtocht in de weken voorafgaand aan het fotofestival.

En – tot slot – als aandenken aan het bezoek van dit foto-evenement was het mogelijk om je (met je gezin, familie of kennissengroep) te laten portretteren.

Kortom, het was een ontzettend leuk, gezellig en leerzaam fotoweekend,  dat je als fotograaf en fotoliefhebber niet mocht missen! We hebben iedereen dan ook graag ontvangen in theater Cool op zaterdag 19 en/of zondag 20 maart 2022.

In 2023 is het Holland International Image Circuit opgeheven, waardoor ook de internationale wedstrijd niet meer plaatvindt die georganiseerd werd.

Bron: website Holland International Image Circuit

In 2024 zal derhalve dit keer Tribute to Colour niet plaatsvinden. We gaan echter door en de planning is om in maart 2025 wederom een fantastisch fotoweekend te organiseren.
Meer informatie is te vinden op de website van Tribute to Colour.  Hou deze website en de social media in de gaten voor eventuele extra informatie!

19 en 20 maart 2022

Reacties zijn gesloten.

  • Feedback

    Heb je een vraag of opmerking? Zie je een fout of iets wat niet duidelijk is? Ga naar onze contactpagina en laat het ons weten!