Tribute to Colour

Tribute to Colour is een werkgroep van Fotoclub Heerhugowaard en organiseert iedere 2 jaar een presentatie van de geaccepteerde en prijswinnende foto’s van de enige internationale fotowedstrijd die Nederland kent. Tribute to Colour is tevens een onderdeel (salon) van het Holland International Image circuit, dat iedere twee jaar deze fotowedstrijd organiseert.

Dit Circuit voldoet aan de regels en heeft erkenning van FIAP, PSA, Fotobond (Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie), GPU en RPS.

Het Holland International Image Circuit is een samenwerking van 5 fotoclubs in Nederland: Fotoclub Heerhugowaard, Fotoclub ’59 Delft, Foto Amateurs Rijen, Fotoclub AFV Epe en Camera Club Wageningen.

Dit jaar is de fotodag met presentatie geweest op zaterdag 7 maart 2020 in Theater Cool te Heerhugowaard. Een groot succes!

Het programma zag er als volgt uit:

Vanaf 11:00 uur is theater Cool geopend voor het publiek. Tot 17:00 uur kunt u op de eerste verdieping twee exposities gaan bekijken in zaal A en B.

In zaal A houdt fotoclub Heerhugowaard zijn expositie. Hier worden de series getoond die zijn ingezonden door de clubleden voor de “Heerhugowaard Award” van seizoen 2018-2019. Een serie is een vijftal foto’s die samenhang moeten tonen, duidelijk bij elkaar horen en soms zelfs een verhaal kunnen vertellen.

In zaal B heeft de afdeling Noord-Holland Noord van de Fotobond weer een expositie ingericht. De foto’s die hier te zien zijn hebben allemaal te maken met het thema “Snel”.

In de foyer op de eerste verdieping zijn enkele tafels ingericht:

•  Een tafel met catalogi; natuurlijk kunt u de catalogus kopen met alle prijswinnaars van de fotowedstrijden. Deze prachtige catalogus kost € 10,=.
     Voor zeer billijke prijzen kunt u ook nog oudere catalogi kopen van voorgaande jaren.
  •  Fotoclub Heerhugowaard heeft ook een voorlichtingsstand ingericht: wat doet de fotoclub allemaal?
  •  De firma Transcontinenta zal een tafel inrichten met allerlei objectieven die bekeken en geprobeerd kunnen worden.
  •  Ook computerwinkel 072PC uit Alkmaar is vertegenwoordigd.

Vanaf 12:30 uur kunt u de grote Rodi Mediazaal in (alleen via de ingangen op de 1e verdieping; mensen met een beperking mogen gebruik maken van de ingang beneden, naast het café).

Van 13:00-14:30 uur vindt hier de 18e presentatie plaats van Tribute to Coulor. Burgemeester Bert Blase zal de opening verrichten.

De eerste serie foto’s die u gaat zien zijn de winnaars en beste beelden die ingezonden zijn in de sector “Vrij”. Alle foto’s konden hier worden ingestuurd: geen beperkingen dus. Het stond de fotografen zelfs vrij om beelden te bewerken, samen te voegen, e.d.

De tweede serie foto’s bestaan uit beelden van de sector “Monochroom” en “Reis”. Monochrome beelden zijn veelal zwart-wit, maar ook foto’s met één bepaalde andere kleur kunnen hierbij horen.
In de sector “Reis” moet het meteen duidelijk zijn dat de beelden op reis gemaakt zijn. Meestal dus foto’s uit verre landen.

Hierna worden de prijzen uitgereikt, als er tenminste prijswinnaars in de zaal zitten. Uit China, Taiwan, Colombia of Irak zal dat niet zo snel gebeuren…..

Van 15:00-16:00 zullen vader en zoon Smit, Jan en Mart, een lezing houden over landschapsfotografie. Deze gerenommeerde fotografen tonen ons ook de mooiste beelden.

Na een korte pauze zullen van 16:15-17.00 uur worden de mooiste 30 beelden getoond van de ingezonden foto’s voor de wedstrijd georganiseerd door de Afdeling NHN. Iedereen kan daaraan deelnemen!

De eerste tweede en derde plaats ontvangen een certificaat en een leuke prijs.

Plaats: Theater Cool, Coolplein 1 te Heerhugowaard.

De volgende “Tribute to Colour” zal plaatsvinden in 2022. Het komende jaar zal weer hard gewerkt worden aan de voorbereidingen voor deze geweldige wedstrijd en mooie fotodag.

Hou deze pagina in de gaten voor eventuele extra informatie!

Zie verder ook website: www.tributetocolour.nl