Basiscursus fotografie

Prikkelende fotoOok in 2021 zal er een Basiscursus Fotografie bij Fotoclub Heerhugowaard van start gaan. Als je interesse hebt en je wilt op de hoogte gehouden worden van deze volgende cursus, dan kan dat door een mailtje te sturen naar het onderstaande adres.

In 10 lessen (op maandagavonden van 20:00 tot 22:00 uur) worden verschillende facetten van de fotografie op een heldere wijze aan u uitgelegd. Door het zelfstandig uitvoeren van de wekelijkse opdrachten leert u niet alleen bewust gebruik te maken van technische zaken als diafragma en sluitertijd, maar zult u ook gaan letten op de compositie en lichtomstandigheden. Ook zullen wij de eerste stappen zetten op het gebied van de digitale fotobewerking, waaronder het retoucheren van foto’s.

Drie lessen zijn ingericht als praktijkavond. Zo kunt u tijdens de modellenavond uw eigen model fotograferen bij studioverlichting en gaat u een avond naar buiten om in het donker foto’s te leren maken. Op de laatste avond gaat u aan de slag om uw eigen passe-partout te snijden zodat u uw foto’s op een fraaie wijze kunt presenteren.

Met de in deze basiscursus opgedane kennis zult u in staat zijn meer zeggingskracht te geven aan uw foto’s. Maar het hoofddoel van de cursus is u bewuster te laten fotograferen zodat u nog meer plezier zult beleven aan deze geweldige hobby!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cursusleider Arno de Kock via het e-mail adres cursusinfo@fotoclubheerhugowaard.nl

De kosten van de cursus bedragen € 120,-