Basiscursus fotografie

Prikkelende fotoIn oktober 2018 is weer de Basiscursus Fotografie bij Fotoclub Heerhugowaard gestart. De cursisten zijn inmiddels enthousiast aan de slag.

In oktober 2019 zal de volgende cursus van start gaan. Als je interesse hebt en je wilt je hier alvast voor inschrijven, dan kan dat door een mailtje te sturen naar het onderstaande adres.

In 10 lessen (maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur) worden verschillende facetten van de fotografie op een heldere wijze aan u uitgelegd. Door het zelfstandig uitvoeren van de opdrachten leert u niet alleen bewust gebruik te maken van technische zaken als diafragma en sluitertijd, maar zult u ook gaan letten op de compositie en lichtomstandigheden. Ook zullen wij de eerste stappen zetten op het gebied van de digitale fotobewerking, waaronder het retoucheren van foto’s.

Twee lessen zijn ingericht als praktijkavond. Zo kunt u tijdens de modellenavond uw eigen model fotograferen bij studioverlichting. Ook gaat u aan de slag om uw eigen passe-partout te snijden zodat u uw foto’s op een fraaie wijze kunt presenteren.

Met de opgedane kennis zult u in staat zijn meer zeggingskracht te geven aan uw foto’s. Maar het hoofddoel van deze cursus is u bewuster te laten fotograferen zodat u nog meer plezier zult beleven aan deze geweldige hobby!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met cursusleider Arno de Kock via het e-mail adres cursusinfo@fotoclubheerhugowaard.nl