Basiscursus fotografie (de cursus is vol)

Prikkelende foto

De Basiscursus Fotografie voor het seizoen 2023-2024 gaat weer bij Fotoclub Heerhugowaard van start! De eerste avond is gepland op 6 november 2023 en loopt met hier en daar wat onderbrekingen door tot eind januari 2024. Bij Agenda/Basiscursus vind je alle geplande avonden met een korte inhoudsopgave van de betreffende avond. Als je interesse hebt en je wilt je opgeven voor deze cursus, dan kan dat door een mailtje te sturen naar het email-adres dat helemaal onderaan staat. Mocht de cursus volgeboekt zijn: je kunt op een wachtlijst geplaatst worden.

In 10 lessen (op maandagavonden van 20:00 tot 22:00 uur) worden verschillende facetten van de fotografie op een heldere wijze aan je uitgelegd. Door het zelfstandig uitvoeren van de wekelijkse opdrachten leer je niet alleen bewust gebruik te maken van technische zaken als diafragma en sluitertijd, maar zul je ook gaan letten op de compositie en lichtomstandigheden. Tevens ga je leren meer fotografisch te kijken en te denken: hoe breng ik een onderwerp/thema goed in beeld.
Ook zullen wij je de eerste stappen laten zetten op het gebied van de digitale fotobewerking, waaronder het retoucheren van foto’s, uitsnijden, kleuren en contrast aanpassen, e.d.

Drie lessen zijn ingericht als praktijkavond. Zo kun je tijdens de modellenavond een model fotograferen met  studioverlichting en ga je een avond naar buiten om in het donker foto’s te leren maken. Op de laatste avond ga je aan de slag om je eigen passe-partout te snijden zodat je jouw foto’s op een fraaie wijze kunt presenteren.

Met de in deze basiscursus opgedane kennis zul je in staat zijn meer zeggingskracht te geven aan je foto’s. Maar het hoofddoel van de cursus is om je bewuster te laten fotograferen zodat je nog meer plezier zult beleven aan deze geweldige hobby! Er zijn je al veel tevreden cursisten voorgegaan!

Voor meer informatie kun je contact opnemen met cursusleider Arno de Kock via het e-mail adres cursusinfo@fotoclubheerhugowaard.nl

Het cursusteam bestaat uit Arno de Kock en Goos Veenendaal.

De kosten voor deze cursus bedragen € 195,=.

Reacties zijn gesloten.

  • Feedback

    Heb je een vraag of opmerking? Zie je een fout of iets wat niet duidelijk is? Ga naar onze contactpagina en laat het ons weten!