Expositie Monnikenleven

Foto-expositie en fotoboek ‘Monnikenleven’

Foto-expositie

De Egmondse fotograaf Armando Jongejan (1960) heeft tussen juni 2016 en maart 2018, met zijn camera het dagelijks leven vastgelegd in de Sint‐Adelbertabdij in Egmond‐Binnen. Van 8 juni tot en met 7 juli 2018 is een deel van zijn werk te zien in de expositieruimte van de Sint-Adelbertabdij, Vennewatersweg 27a in Egmond-Binnen.

Fotoboek

Monniken Leven

Monniken Leven

Tevens komt het fotoboek ‘Monnikenleven’ uit. Hierin zijn verschillende aspecten van het dagelijks leven van de monniken, zoals gebedsdiensten, koken, onderhoud of bloemen halen in beeld gebracht. Heel indringend zijn de foto’s van het afscheid van een overleden broeder. Het is een fotoreportage van het spirituele en het dagelijkse leven van de Egmondse abdijgemeenschap, gericht op gebed en onderlinge dienstbaarheid: ‘Monnikenleven’.

In het 120 pagina’s tellende fotoboek ‘Monnikenleven’ zijn 140 zwart-wit foto’s opgenomen, formaat 30x30cm, gedrukt in duotoon, gebonden uitvoering. Het voorwoord is geschreven door abt Gerard Mathijsen osb en het inleidend essay is door Charles van Leeuwen geschreven.

Het fotoboek ‘Monnikenleven’ is verkrijgbaar in de abdijwinkel. (Ben je niet in de gelegenheid om naar Egmond-Binnen te rijden en je wilt toch een boek hebben, neem dan contact op met Armando Jongejan (armandojongejan@hotmail.com).
De expositie is tot stand gekomen met steun van het Rabofonds en PermaJet fotopapier.

Foto-expositie ‘Monnikenleven’
Dagelijks leven in de Sint-Adelbertabdij

Geopend 8 juni t/m 7 juli 2018
vrijdag en zaterdag
van 12.00 tot 16.30 uur

Expositieruimte Sint-Adelbertabdij, Vennewatersweg 27a, 1935 AR Egmond-Binnen

Reacties zijn gesloten.

  • Feedback

    Heb je een vraag of opmerking? Zie je een fout of iets wat niet duidelijk is? Ga naar onze contactpagina en laat het ons weten!