Europa ZomerExpo 2019

Stichting Art Worlds organiseert de tentoonstelling Europa ZomerExpo 2019 en vindt plaats van 25 mei t/m 1 september 2019, in Museum de Fundatie in Zwolle, en in de zalen en op het buitenterrein van Kasteel het Nijenhuis in Heino/Wijhe. Tot en met 15 maart 2019 kun je op deze website ZomerExpo.nl een kunstwerk aanmelden voor de digitale voorselectie van de tentoonstelling. In april volgt de tweede selectieronde.

Wij nodigen iedereen uit om werk te laten zien dat zich op een of ander manier verhoudt tot de culturele tradities van Europa. We rijden graag met je mee. Via oude sporen en nieuwe invloeden, in landschappen, steden, natuur en cultuur kan op alle mogelijke manieren een beeld ontstaan van Europa 2019. Een continent met 51 landen, met tegenstellingen en overeenkomsten, en elk een eigen historie. Geen statisch verleden, maar een verleden in beweging, met mensen die kwamen en gingen ‒ en daarbij hun culturele achtergrond meenamen, zoals dat nog iedere dag gebeurt. Wat hebben zij met elkaar gemeen en waarin verschillen ze? En hoe keken en kijken mensen van andere continenten tegen Europa aan?

De tentoonstelling wordt opgebouwd op basis van het ingezonden werk. We zoeken beelden die overeenkomen, verschillen of elkaar versterken. Naar verwijzingen en verbindingen, tussen tradities en nieuwe visies op de beeldcultuur van het continent. Met elkaar maken we het verhaal van Europa in de kunst zichtbaar. De presentatie nodigt uit om op onderzoek te gaan: waar eindigt de ene cultuur en begint de andere? En: is kunst uit Europa ‘Europese’ kunst? Zo creëren we met hedendaagse makers een tentoonstelling die letterlijk en figuurlijk over grenzen gaat, en waarin nationale tradities, Europese factoren en wereldwijde invloeden elkaar ontmoeten.

Aanmelden op: ZomerExpo.nl/werk-aanmelden